Se pare ca fotografia cu mireasa si mirele pe sinele de cale ferata ma urmareste in timp.

Normal ca nu este motiv de suparare, mai ales ca juriul AAFR a premiat fotografia cu Medalia de Aur (categoria „Fotografia de nunta” din cadrul concursului „Fotograful Anului”).

Imediat dupa nunta Tinei si a lui Catalin, am ales fotografia asta, am intitulat-o „Primul Popas” si am postat-o pe badorgood, un site pe care il credeam de discutii fotografice.

Surpriza mare insa: a inceput sa fie criticata (chiar cu limbaj de bascalie) de cativa forumisti, fotografi si fotografe (cel putin asa sunt inscrisi pe acel site). Nu i-a sarit nimeni in aparare spre amaraciunea mea, asa ca am fost nevoit sa o scot de acolo. Am postat-o pe siteuri internationale de fotografie, cum ar fi photo.net, deviantart si altele.

A avut succes!

M-am bucurat, eu oricum simteam ca fotografia este buna (mai ales ca este trash the dress in chiar ziua nuntii!).

Asa ca am printat-o 60x90cm pe hartie fotografica de calitate, am caserat-o si am expus-o in cele doua expozitii personale de fotografie: „Wedding Art Photography” din Bucuresti (Fotografie de nunta alaturi de Trash the Dress – TTD) si „Fotografie iRo” de la Bruxelles (trei panouri, trei teme: fotografia eseu, fotojurnalismul de strada, fotografia de nunta si TTD)

Medalie de Aur AAFR - "Fotografia de nunta"
Medalie de Aur AAFR - "Fotografia de nunta"

Intre timp mireasa a inceput sa studieze fotografia si se pare ca va face cariera din meseria asta (daca desenam ceea ce vedeti mai sus, toata lumea era de acord ca este arta!).

Eu personal ii doresc succes, chiar as ajuta-o mai mult daca distanta dintre Barlad (ea) si Bucuresti (eu) nu ne-ar desparti.

La cererea mai multor fotografi la inceput de drum, am inceput sa astern sub forma unui curs foto pe internet unele capitole de baza ale fotografiei, asa cum le-am invatat si inteles eu.

Share