Fotograful Anului AAFR – Expozitia fotografiilor premiate
Un an inainte de Fotografia Anului
Bucuresti, dimineata devreme… vorba lui Alexandru Andries.
Pe malul stang al Dambovitei, holul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a devenit neincapator pentru fotografii si fotojurnalistii veniti din cele patru zari la vernisajul expozitiei *Fotograful Anului AAFR*: 100 de fotografii printate si inramate (din cele 2345 cate au fost inscrise in competitia Fotograful Anului de cei 156 fotografi profesionisti sau amatori, membri sau nu ai AAFR).
M-am speriat, apoi emotionat, la impactul vizual oferit de prezenta unui oaspete de seama ca Ministrul Culturii Kelemen Hunor in persoana, chiar daca citisem eu ca ministerul domniei sale a patronat concursul acesta si Festivalul *Luna Fotografiei din Romania*. Nu stiam ca este iubitor de fotografie, in CVul de pe site-ul ministerului scriind: veterinar, filosof, poet, deputat, ministru, etc., dar numai fotograf nu!
Te pomenesti ca 2010 va fi anul in care Asociatia Artistilor Fotografi va fi prinsa in bugetul Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului!
Poate am gura aurita!
Camera de Comert cade intr-o *recidiva* interesanta de parteneriat in organizarea unei expozitii fotografice.
11 ianuarie a devenit Ziua Fotografiei, ca omagiu adus pictorului-fotograf Carol Pop de Szatmary.
Eu m-am bucurat sa fiu printre fotografii premiati: Medalia de Aur la categoria Fotografia de Nunta
Aceasta a fost editia intai Fotograful Anului AAFR.
Nu stiu exact ce discutii au fost intre artistii fotografi din comitetul director al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania, dar in loc de Editia a 2-a Fotograful Anului, anul urmator am avut Editia intai Fotografia Anului.
Am fost invitat sa trimit cele mai bune fotografii la concurs.
Am refuzat sa girez cu fotografiile mele si cu numele meu de artist fotograf o alta initiativa pripita si un joc al unor amoruri proprii ale artistilor fotografi care conduc AAFR.
Sa auzim de Fotografii Bune indiferent ca participa la un concurs trecator si nereprezentativ pentru cea mai tanara dintre arte.