Fotografie la apusul soarelui Piata Universitatii

Peisaj citadin intr-o compozitie fotografica clasica

Toti fotografii citesc despre Regula de Aur, despre Punctele Forte ale unei Compozitii Fotografice Clasice. Apoi unii fotografi rebeli afla ca este cool sa incalci uneori aceste reguli de impartire a unui cadru dupa regulile preluate din pictura.

Este in regula, uneori obtinem fotografii indraznete sau iesite din tipare.

Mie mi se pare important ca din cand in cand sa mai facem si cate o fotografie curat compusa dupa regulile de estetica ale unei imagini.

Regula de Aur intr-o fotografie Apus de Soare Piata Universitatii.
Regula de Aur intr-o fotografie Apus de Soare Piata Universitatii.

Betia de culori ale unui apus de soare ne poate face sa ne pierdem capul si sa declansam precipitat, indepartandu-ne de fotografia buna pe care am fi putut-o obtine.

Pentru fotografii care doresc sa-si desavarseasca stilul si sa invete mai mult despre compozitia fotografica am creat un curs de fotografie on-line, un atelier foto pe care il pastrez ca reper de studiu.

Ce capitole ale cursurilor mele foto regasim?

  1. Linia ca simbol fotografic si ce categorii de linii ajuta compozitia fotografica;
  2. Suprafata si rolul ei in dramaturgia unei fotografii;
  3. Echilibrul in fotografie ca dialog cu vizibilul.

Workshop-ul Un Capat de Romanie din Vama Veche este dedicat fotografilor care vor sa faca fotojurnalism cot la cot cu Aurel Virlan, sa creeze portrete fotografice expresive in lumina cea mai potrivita, sa vada peisajul ca pe un stil fotografic in care compozitia poate oferi o valoare suplimentara unui rasarit de soare.

 

Share